Візит Блінкена в Україну підтвердили офіційно: Коли він приїде й навіщо

У середу, 19 січня,  держсекретар США  Ентоні Блінкен приїде до Києва та зустрінеться із президентом України Володимиром Зеленським

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Візит Блінкена в Україну підтвердили офі…
Фото: secblinken /Instagram

Станом на зараз візит Блінкена в Україну підтвердили одразу кілька офіційних джерел.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на МЗС України та Державний департамент США.

"Дмитро Кулеба та Ентоні Блінкен проведуть переговори щодо подальшого втілення комплексного пакета стримування Росії, практичної підтримки України з боку США, активних дипломатичних зусиль щодо врегулювання російсько-українського збройного конфлікту", – йдеться у повідомленні профільного міністерства.

Прес-служба МЗС України також уточнила, що Кулеба та Блінкен під час зустрічі обговорять партнерство України та США у торговельній, інвестиційній та безпековій сфері.

У Держдепартаменті США зауважили, що під час візиту до Києва Блінкен обговорюватиме єдиний підхід у запобіганні російської загрози для України, а також зусилля, спрямовані на те, щоб змусити Москву зробити вибір на користь дипломатії та деескалації.

"Поїздки і консультації держсекретаря є частиною дипломатичних зусиль зі зниження напруженості, викликаної нарощуванням військової потужності Росії та агресії проти України", – йдеться у повідомленні. 

До слова, столиця вже готується зустріти Ентоні Блінкена. Управління державної охорони України попередило киян та гостей міста про те, що 19-20 січня можливі тимчасові обмеження дорожнього руху в центральній частині міста, а також на деяких вулицях Дарницького району.

Нагадаємо, кількома годинами раніше українські ЗМІ повідомили, що Україну відвідає держсекретар США. На той час порядок денний офіційного візиту Блінкена ще не був відомий. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme