Влада Росії наказала приховувати смерті після вакцинації від коронавірусу

Міністерство охорони здоров'я Росії наказало не вносити до загальної кількості померлих від COVID-19 тих, хто помер після щеплення від коронавірусу

Журналіст відділу новин

Як пише Depo.ua, про це йдеться в новій версії "Методичних рекомендацій із кодування і вибору основного стану в статистиці захворюваності та основної причини смерті, пов'язаних із COVID-19", з якою ознайомився "Медичний вісник".

Зазначається, що тепер усі несприятливі реакції на вакцинацію на Росії повинні кодуватися новою рубрикою U12.9. Водночас код застосовується тільки як зовнішня причина смерті. Зараз до таких відносяться, наприклад, убивства й самогубства, нещасні випадки та ДТП, утоплення, отруєння і падіння. Тобто це так звані запобіжні смерті.

Цікаво, що офіційна статистика смертності після введення вакцини проти коронавірусу в Росії не публікується. Відомо, що в країні вакцинація відбувається препаратом "Спутнік V".

Згідно з інформацією на сайті Worldometers, на Росії з початку пандемії померло майже 147 тисяч людей. 15 липня в країні зафіксовано новий максимум смертей від COVID-19 — 799.

Нагадаємо, раніше у російській вакцині знайшли вірус, що здатен розмножуватися.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme