Влада закрила справу проти Порошенка перед поїздкою української делегації до США, – адвокат

Адвокат Ілля Новіков повідомив, що влада терміново закрила справу проти п'ятого президента Петра Порошенка, яку ініціював олігарх Ігор Коломойський, перед поїздкою української делегації до США

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Влада закрила справу проти Порошенка пер…
Фото: Прес-служба партії "ЄС"

Йдеться про кримінальне провадження проти Порошенка, яке було відкрите за заявою Коломойського, та розслідувалося понад рік.

Справу закрили похапцем перед візитом президента України Володимира Зеленського з робочим візитом до США. Про це повідомили адвокати Порошенка, пише Depo.ua.

"Буквально синхронізовано з вильотом президента Зеленського до США було закрито кримінальне провадження, яке в свій час було зареєстровано за заявою Коломойського. Суть цього наклепницького кримінального провадження за заявою Коломойського була в тому, що він звинувачував п’ятого Президента України Петра Порошенка і керівництво тодішнього Нацбанку України, Гонтареву і Рожкову в тому, що вони "заважали господарській діяльності" Коломойського, в тому, що вони "вишукували і розкривали комерційну таємницю" Коломойського, що вони "зловживали владою і посадовим становищем", – сказав адвокат Ігор Головань.

За його словами, провадження було зареєстроване як завжди за участі Печерського суду.

"Потім – Офісу Генерального прокурора Потім, хоч це і підслідність НАБУ, але відзначитися встигло й славнозвісне Державне бюро розслідувань. Більше року велося розслідування цієї абсолютно пустої, очевидно нікчемної заяви і звинувачень Коломойського проти п’ятого Президента та керівництва Нацбанку. І якраз перед приземленням президента Зеленського у США це провадження було закрито. Дуже цікавий збіг", – додав Головань.

Адвокат зауважує, що на відміну від початку таких проваджень, жодних брифінгів, жодних помпезних повідомлень, жодних вибачень з боку влади не було.

"Коли закриття кримінального провадження синхронізується з відривом шасі літака президента від злітної смуги – такі речі не відбуваються випадково", – переконаний Новіков.

Він додає, що Зеленський чудово знав, що у США виникнуть запитання, якщо ці провадження все ще будуть в активному режимі та будуть розслідуватися.

"Тому "незалежні" правоохоронні органи, які нам багато разів підкреслювали, що ані Офіс президента, ані особисто Володимир Зеленський не має жодного впливу, таким чином синхронізувались. І ми тепер маємо ще один шматочок цього пазлу. Але ніякі шматочки пазлу в цьому великому контексті не бувають зайві", – підсумував Новіков.

Нагадаємо, 11 вересня 2020 року стало відомо, що Служба безпеки не розслідує діяльність нардепа Деркача, якого у США офіційно вважають агентом Росії, однак проти п'ятого президента України й народного депутата Петра Порошенка порушили 15 нових справ. При цьому, напередодні кілька справ, у яких фігурує Порошенко, вже закрили.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme