Влітку від коронавірусу в Україні помирали тільки невакциновані люди, – ЦГЗ

Коронавірусна статистика в Україні за літні місяці свідчить, що вакцинація суттєво знижує ризик важкого перебігу хвороби та смерті від коронавірусу 

Редактор стрічки новин
Влітку від коронавірусу в Україні помира…
Фото: ЕРА

За даними  Центру громадського здоров'я України, за червень-липень в Україні на коронавірус захворіли понад 49 тисяч українців. Із них лише 170 людей були щеплені однією або двома дозами.

Це всього 0,3% від загальної кількості хворих, передає Depo.ua з посиланням на ТСН.

Зазначається, що за два літні місяці від коронавірусу померли 2256 людей. З них тільки один пацієнт отримав першу дозу вакцини від коронавірусу, решта були нещеплені.

"Людина не була повність вакцинована, вона отримала лише один курс, в неї був не завершений курс. Це була старша людина, що мала хронічні захворювання. Якщо людина отримала дві дози, у неї набагато нижчий шанс отримати тяжкий період захворюваності і бути госпіталізованою", - розповіла завідувачка відділом епіднагляду ЦГЗ Оксана Кошалко.

Нагадаємо, станом на 3 серпня від початку вакцинальної кампанії щеплено 3 669 513 людей, з них отримали одну дозу – 3 669 511 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 2 088 433 особи (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 5 757 944 щеплення.

Також нагадаємо, що в Україні від початку епідемії зафіксовано 2 254 361 випадок зараження коронавірусом та 52 981 летальний випадок, одужали – 2 187 703 особи.

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme