Володимир Зеленський став політичним "двійником" Порошенка з диктаторськими замашками Януковича, – ЗМІ

Президент Володимир Зеленський не є самостійною політичною фігурою і дедалі активніше переймає стиль правління своїх попередників – Петра Порошенка та Віктора Януковича

Журналіст відділу новин
Володимир Зеленський став політичним "дв…

Про це йдеться в матеріалі УНН.

"Модель управління, яку сьогодні вибудовує Офіс президента, дедалі більше нагадує ручний режим, створений Януковичем і дещо модернізований Порошенком, з усіма наслідками цього", – пише видання.

У матеріалі йдеться: президент категорично не сприймає критику, не здатен вести діалог, нехтує законом задля особистих амбіцій. Зеленський втручається в роботу законодавчої та судової систем, одноосібно призначає міністрів і здійснює правосуддя через РНБО. Як пише видання, Зеленський "робить по-своєму, навіть якщо це порушує Конституцію" і цим підриває основи демократії в Україні. "Кожен із нас – президент" виявилося байкою для приїжджих. Президент тут тільки один, і його влада прагне до абсолюту. Молодий, перспективний і несистемний Зеленський енергійно веде країну до узурпації та диктатури", – пише УНН.

На думку авторів тексту, вже на третій рік президентства Зеленський вичерпав себе як глава держави і не може запропонувати країні нічого нового. Частково через це він перейняв внутрішню політику свого попередника і став його "політичним двійником". "Армія, мова, віра" – головний політичний лозунг передвиборчої кампанії Порошенка стає основою внутрішньої політики Зеленського. Однак, на відміну від свого попередника, цей президент не просто грає на патріотичних настроях, а намагається монополізувати кожну з цих сфер", – пише видання.

Зокрема Зеленський встановив монополію на спілкування з військовими, заборонивши іншим чиновникам відвідувати зону проведення ООС. Із відставкою Арсена Авакова ОП намагається підім'яти МВС і перепідпорядкувати Національну гвардію особисто президенту. "Це підтверджує курс Зеленського на монополізацію всіх військових підрозділів. Що казати про Офіс Генпрокурора, СБУ, АМКУ, які Зеленський зробив "заднім двором" Офісу президента", – пише видання.

Зеленський хоче всім подобатися, тому змінив передвиборчу риторику та намагається зайняти місце головного захисника державної української мови і Православної церкви України. Зокрема під час урочистостей із нагоди 30-річчя Незалежності України Зеленський стоятиме на сцені поруч із Вселенським патріархом Варфоломієм, який свого часу вручив митрополиту Епіфанію Томос.

"Зеленський на виборах отримав приголомшливу підтримку українців завдяки тому, що був іншим – повністю вирізнявся серед старожилів вітчизняної політики. Відтоді минуло вже більше як два роки. І дедалі частіше своїми діями, рішеннями та поведінкою новий президент починає нагадувати свого попередника", – пише УНН.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme