Волонтерку і парамедика Юлію "Тайру" Паєвську звільнили з полону, — Зеленський

Україні вдалося звільнити відому волонтерку і парамедика Юлію Паєвську "Тайру", яка з березня перебувала у полоні окупантів  

Волонтерку і парамедика Юлію "Тайру" Пає…
Юлія Паєвська

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час свого вечірнього відеозвернення, передає Depo.ua.

Коли саме Паєвську визволили з полону, президент не уточнив, але зазначив, що сьогодні вже можна повідомити про факт її звільнення. "Я вдячний усім, хто працював на цей результат. Тайра вже вдома. Будемо працювати й надалі, щоб забрали всіх", — резюмував Зеленський.

Паєвська потрапила в полон 16 березня в Маріуполі. Політикиня Оксана Корчинська тоді розповіла, що волонтерка перед цим змогла надати допомогу сотням цивільних поранених.

За тиждень стало відомо, що Тайра жива — вона з’явилася на відео російських пропагандистських медіа. У ролику волонтерку називали "учасницею батальйону "Азов"", хоча вона не військова, а цивільна волонтерка. Місце перебування Тайри було невідоме.

А у травні Associated Press оприлюднило відео з нагрудної камери Паєвської. Вона встигла передати журналістам записи за день до викрадення. На відео Тайра допомагає цивільним та військовим, показує наслідки ударів російського війська по Маріуполю. Наприклад, є кадри того, як беруть у полон російських військових. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme