UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Вони зараз в Києві": У Bellingcat заявили, що серед серед біженців з Білорусі є агенти ФСБ

Серед опонентів де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка, які виїхали з країни й переїхали жити до Києва, є агенти російської Федеральної служби безпеки

Журналіст стрічки новин

Нині ці люди перебувають в Києві. Вони можуть бути причетні до вбивства Віталія Шишова – глави "Білоруського дому в Україні".

Як розповів в ефірі одного з українських телеканалів заявив розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, нині він та його колеги намагаються знайти цих людей, пише Depo.ua із посиланням на "ДС".

"Ми йшли слідами людей, яких знаємо з деяких інших проєктів, які пов'язані з ФСБ, які були впроваджені в білоруську опозицію. Деякі з них перебувають в Києві. Оскільки таких людей ми бачили в інших ролях... Одні й ті ж люди, які з'являються в кримінальних групах, потім з'являлися як експерти по телебаченню, потім з'являлися в Білорусі як члени одних з найбільш активних опозиційних угруповань. потім з'являються в Києві серед емігрантів з Білорусі", — зауважив він.

Грозєв повідомив, що коли журналісти почали стежити за агентами ФСБ в Україні, в той же момент стало відомо про смерть Шишова.

За його словами, "ці люди мають зв'язок з ФСБ, що вони були в Білорусі під час протестів і що вони зараз знаходяться в Києві". Водночас він додав, що для того, щоб знайти цих людей, потрібно декілька тижнів.

"Ми намагаємося перевірити зв'язок між цими людьми й організацією, якою керував Шишов", — заявив він.

Що відомо про вбивство Віталія Шишова 

Керівник Білоруського дому в Україні Віталій Шишов зник 2 серпня. Ймовірно він зранку вийшов на традиційну пробіжку, а після цього не повернувся додому та перестав виходити на зв'язок. 

У київській поліції підтвердили інформацію про зникнення білоруського опозиціонера й запевнили, що його пошуки вже розпочалися.

Вже наступного дня, 3 серпня, Шишова знайшли мертвим у лісосмузі у Святошинському районі Києва. Тіло висіло у зашморгу і все виглядало так, ніби чоловік наклав на себе руки. При цьому у Шишова був зламаний ніс.

Зараз поліція розглядає дві версії загибелі білоруського активіста: власне самогубство та вбивство із подальшим маскуванням його під самогубство.

Нагадаємо, у білоруській опозиції назвали смерть Шишова вбивством і озвучили його цілі.  

Читайте також: Втік з Білорусі, допомагав біженцям: Що відомо про білоруса Шишова, якого знайшли повішеним в Києві (ФОТО)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme