ВООЗ почала тестувати на людях нові ліки від коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) розпочала тестування трьох нових препаратів проти коронавірусу на госпіталізованих пацієнтах

 

Журналіст відділу новин

Йдеться про препарати артесунат, іматініб й інфліксімаб, у яких був виявлений потенціал до зниження ризику летального випадку у важкохворих пацієнтів.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Guardian.

"Артесуант використовується під час хвороби на малярію, іматініб – при деяких випадках онкологіїї, а інфліксімаб – при захворюваннях імунної системи, серед яких ревматоїдний артрит й хвороба Крона", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до випробувань залучені більше ніж 600 лікарень в 52 країнах світу.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються шістьма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, AstraZeneca італійського виробництва та вакцина AstraZeneca (SK-Bio) південнокорейського виробництва і Moderna виробництва США.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

Попри це, протягом останніх трьох місяців на коронавірус захворіли 0,7% українців, які отримали щеплення від COVID-19. Деякі з них потрапили до реанімації через тяжкий перебіг хвороби.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme