ВООЗ попереджає, що світ перебуває на ранніх етапах третьої хвилі

Нерівність у доступі до вакцин від COVID-19 шокує, а масштаби механізму COVAX "все ще занадто малі"

Журналіст стрічки новин

Про це заявив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус повідомляє Depo.ua з посиланням на "Корреспондент".

"Зараз ми на ранніх етапах третьої хвилі", – сказав він.

Гебреїсус додав, що варіант "Дельта" є одним з головних чинників нинішнього зростання показників передачі інфекції, що підігрівається зростанням соціальними контактами і мобільністю, а також непослідовним застосуванням перевірених заходів в області охорони здоров'я і соціальних заходів.

Він нагадав, що Дельта-штам "присутній зараз більш ніж в 111 країнах", в зв'язку з чим ВООЗ очікує, що "скоро він стане домінуючим штамом, що циркулює в світі, якщо вже не став".

Крім того, Гебрейесус назвав "шокуючою" нерівність у доступі до вакцин від коронавірусу в світі – велика частина населення планети через відсутність такого доступу "знаходиться в повній залежності від вірусу", багато країн "все ще не отримали ніяких вакцин", а більшість держав "не отримали в достатній кількості".

Нагадаємо, раніше генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адхан Гебреїсус закликав багаті країни не замовляти треті дози вакцин проти коронавірусу для своїх щеплених громадян, адже є держави, які ще зовсім не отримали препарати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme