ВООЗ рекомендує не обмежувати у правах невакцинованих під час міжнародних поїздок

Комітет з надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров'я рекомендує усім країнам не вимагати підтвердження отримання щеплення від хвороби COVID-19 для здійснення міжнародних поїздок
 

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт ВООЗ.

У ВООЗ зазначили, що таку рекомендацію надано у зв'язку з обмеженим доступом та несправедливим розподілом вакцин від хвороби COVID-19 у світі.

"Не вимагайте підтвердження щеплення проти COVID-19 для міжнародних поїздок як єдиного способу або умови, що дозволяє їх, з огляду на несправедливий розподіл вакцин проти COVID-19 у світі", – йдеться у повідомленні комітету.

Як відомо, у Португалії без COVID-сертифікатів не пускають до ресторанів.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються п'ятьма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, AstraZeneca італійського виробництва та вакцина AstraZeneca (SK-Bio) південнокорейського виробництва.

Протягом 14 липня в Україні 108 759 осіб отримали щеплення проти коронавірусу COVID-19. Загалом за перші два тижні липня в Україні зробили мільйон щеплень від COVID-19.

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme