ВРП призначила комісію, яка обиратиме членів ВККС

В.о. голови ВРП Віктор Грищук підписав наказ про призначення Конкурсної комісії для відбору членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

Журналіст відділу новин
ВРП призначила комісію, яка обиратиме чл…
Фото: ВРП

До складу комісії увійшло три громадянина України – суддя Київського апеляційного суду Сергій Верланов, заступник голови Шостого апеляційного адміністративного суду Євген Мезенцев та суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Іван Міщенко.

Крім того, в комісії будуть три іноземні спеціалісти, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу ВРП.

Це:

  • Роберт Брукхейсен – колишній спеціальний прокурор у Прокуратурі Нідерландів Відділу боротьби з шахрайством в особливо великих розмірах;
  • Тед Зажечни – суддя федерального суду Королівської лави провінції Саскачеван (Канада) у відставці;
  • Стівен Маркмен – Голова Верховного суду штату Мічиган у відставці.

Нагадаємо, 13 липня активісти сформували й оприлюднили списки прізвищ "нечесних членів Вищої ради правосуддя" за рішенням міжнародних експертів поки що неіснуючої Етичної ради при ВСП.

13 вересня в Україні Рада суддів не змогла обрати трьох кандидатів до складу Етичної ради, що має оцінювати на доброчесність представників і претендентів Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС).

Тоді ж президент Володимир Зеленський пообіцяв не допустити блокування судової реформи в Україні та надати негайну оцінку й відсіч кожній незаконній дії в цьому питанні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme