Все вирішить суд: Монастирський зробив заяву про справу Шеремета

Треба дочекатися рішення суду, який встановить істину справі про вбивство журналіста Павла Шеремета
 

Журналіст відділу новин

Таку заяву зробив новий очільник МВС Денис Монастирський, інформує Depo.ua.

"Моя позиція щодо розслідування справи Павла Шеремета щира та відкрита. Я вже озвучував її з високої трибуни українського парламенту. Зараз справа по звинуваченню трьох підозрюваних знаходиться на розгляді в суді. Відтак рідні, близькі, українське суспільство – всі ми маємо дочекатися рішення суду, який встановить істину у цій справі", – заявив Монастирський.

Він наголосив, що саме від двох суддів та трьох присяжних, які відібрані стороною обвинувачення і стороною захисту, залежить доля трьох підозрюваних у загибелі Павла Шеремета.

"Тільки після оголошення вироку суду можна буде робити висновки щодо якості та професіоналізму слідства", – підсумував новий міністр внутрішніх справ.

Нагадаємо, 20 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що не має 100% впевненості у причетності військової медсестри Яни Дугарь до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Читайте також: П'ять років після вбивства: У Києві вшановують пам'ять Павла Шеремета (ФОТО)

Довідка: Журналіст Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року, коли в автомобілі, на якому він їхав, здетонував вибуховий пристрій, слідчі кваліфікували подію як умисне вбивство. На відеозаписах, які фіксують момент підкладання вибухівки, були помітні силуети ймовірних убивць, але з'явилася інформація, що МВС також має записи з рисами облич імовірних злочинців.

Шеремет до смерті працював в інтернет-виданні "Українська правда" та на Радіо "Вести". В Україні одразу створили опергрупу з розслідування цього вбивства, до якої увійшли представники ФБР.

Слідство розглядало п'ять версій вбивства Павла Шеремета: злочин, здійснений через професійну діяльність на Росії і Білорусі; помилка в об'єкті злочину (готувалося вбивство, цивільної дружини Шеремета й власниці видання "Українська правда" Олени Притули); професійна діяльність в Україні – за критичні публікації у виданні "Українська правда" та на радіо "Вести"; зусилля в дестабілізації ситуації в державі; конфліктні ситуації в особистому житті Павла Шеремета – сімейне, комерційне і фінансове становище.

Підозру у вбивстві Шеремета оголосили ветерану АТО, музиканту Андрію Антоненку, лікарці та волонтерці Юлії Кузьменко та медсестрі Яні Дугарь. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme