Взагалі не захищають: Українцям розповіли про небезпеку пластикових прозорих "масок"

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, чому пластикові прозорі "маски" не є засобом індивідуального захисту

Журналіст стрічки новин
Взагалі не захищають: Українцям розповіл…
Фото: Facebook Міністерства охорони здоров'я

Дуже часто такі "маски" можна побачити на обличчі працівників сфери обслуговування, кафе, ресторанів, готелів. Однак у МОЗ кажуть, що насправді пластикові "маски" нічого спільного із засобом індивідуального захисту не мають.

"Про пластикові прозорі "маски" не згадується в жодному документі, що регулює протиепідемічні правила. Натомість необхідно використовувати захисні медичні маски чи респіратори, які повністю закривають ніс та рот", – заявили в МОЗ, пише Depo.ua.

Фахівці зазначають, що люди, які використовують такі пластикові "маски", не мають жодного ефективного засобу індивідуального захисту. Все тому, що такі предмети на щільно прилягають до обличчя, а отже, не захищають від інфікування інших та не убезпечують від зараження людини, яка носить їх.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що в Україні почнуть по-новому контролювати дотримання маскового режиму. Планують встановити спеціальні камери, які дозволять побачити, скільки людей не використовують маски та не дотримуються соціальних дистанцій.

Водночас у МОЗ обіцяють, що за умови використання такої системи не буде проводитися будь-яка ідентифікація, збереження персональних чи конфіденційних даних, або навіть самої плівки, де буде запис.

Медики розповіли також, як зменшити дискомфорт при тривалому носінні маски.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme