Вже 42 країни звернулися до суду в Гаазі через злочини російських військових, - Малюська

У зв'язку з повномасштабною збройною агресією РФ в Україні вже 42 країни звернулися до Міжнародного суду в Гаазі через воєнні злочини російських військових

Вже 42 країни звернулися до суду в Гаазі…
Facebook/Денис Малюська

Про це повідомив під час загальнонаціонального телемарафону міністр юстиції Денис Малюська, пише Depo.ua.

"42 країни вже звернулися до Міжнародного суду в Гаазі. Розслідування воєнних злочинів на міжнародному рівні почалося. Звернення цих країн дозволило спростити і прискорити процедуру для України", – сказав він.

За словами міністра, наразі експерти з усієї України збирають докази злочинів російських окупантів у Бучі на Київщині. Він назвав кількість воєнних злочинів загарбників "божевільною", тому є складнощі, але розслідування воєнних злочинів – пріоритет.

Очікується, що незабаром приїдуть експерти з Франції. Тривають перемовини з іншими членами ЄС.

"З великою ймовірністю, вони також будуть давати своїх професійних експертів, і це допоможе впоратися з величезним обсягом роботи. Нині збирається база для переслідування кожного російського військового окремо за скоєне ними, і за відповідні накази", – розповів міністр.

Денис Малюська додав, що на швидкий результат розслідування очікувати не варто, оскільки РФ не видаватиме своїх військових, але їх точно віддадуть правосуддю, бо "терміну давності по таких злочинах немає".

Нагадаємо, внаслідок збройної агресії РФ в Україні загинуло 183 дитини.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme