Вже з лютого поліцейским, рятувальникам та прикордонникам підвищать зарплати, – Монастирський

Очільник Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що на поліцейських, рятувальників та прикордонників чекає підвищення зарплат вже у лютому

Журналіст стрічки новин
Вже з лютого поліцейским, рятувальникам…
Фото: Facebook Дениса Монастирського

Підвищення відбудеться на 10% від чинної їхньої заробітної плати. Відомо, що нині середня заробітна плата поліцейських – 10-12 тисяч гривень, тому підвищення буде на рівні 1-2 тисячі гривень.

"Враховуючи що у бюджетах на останні два роки не було закладено коштів на підвищення грошового забезпечення, а доплати відбувались точково, коштом так званого Ковідного Фонду, на 2022 рік в Законі про держбюджет на це передбачено додаткових 2,8 млрд грн. Лише на зарплати Нацполіції додатково виділено 1 млрд грн", – повідомив глава МВС у Facebook, пише Depo.ua.

Монастирський наголосив, що на збільшення зарплати також можуть очікувати нацгвардійці та працівники міграційної служби.

"Наголошу, кошти для такого підвищення заробітних плат нам вдалось отримати завдяки спецоперації "Акциз". Її за моїм дорученням розпочато проти нелегальної реалізації підакцизних товарів з 1 листопада минулого року. Це, за інформацією ДПС, тільки за два останні місяці 2021 року забезпечило надходження додаткових 2,3 млрд грн", – пояснив він.

Монастирський повідомив, що поліцейским підвищать зарплати

Нагадаємо, що останніми тижнями Україною прокотилася хвиля невдоволень поліцейських їхніми зарплатами. Силовики вимагали підвищити їм оклади, оскільки цього не відбувалося вже кілька років. В областях поліцейські почали звільнятися, а на сайті ОП з'явилася петиція з вимогою відставки Монастирського.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme