Вже зовсім скоро: У МОЗ розповіли, коли українцям чекати нового локдауну

В Україні нині спостерігається погіршення ситуації з коронавірусу, тому у МОЗ не виключають запровадження локдауну вже восени

Журналіст стрічки новин
Вже зовсім скоро: У МОЗ розповіли, коли…
Фото: Depo.ua

Водночас поки що конкретної кількості хворих, за якої в Україні можуть ввести локдаун, немає.

Як пише Depo.ua, про це в ефірі "Сніданку з 1+1" сказав головний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Найближчим часом Україна вийде із "зеленої" зони. Ми будемо вимушені запровадити "жовту", де, наприклад, будуть більш жорсткі обмеження щодо відвідування масових заходів або спортзалів", – наголосив він.

Кузін назвав перехід до "жовтої" зони "умовною тривогою щодо того, що кількість потенційних нових випадків буде зростати найближчим часом".

Він також заявив, що локдауну не уникнути, однак якщо йдеться про "червоний" рівень небезпеки, "то він буде не раніше листопада".

Нагадаємо, вже повідомлялося, що черговий локдаун в Україні можуть запровадити у листопаді. Втім, за умови дотримання соціальної дистанції, карантинних вимог та вакцинації, локдаун може бути перенесений аж на січень. Або його взагалі не доведеться запроваджувати.

Раніше у ЗМІ повідомили, що у столиці можуть ввести локдаун вже з 15 вересня. Водночас голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан заперечив таку інформацію.  У МОЗ, своєю чергою, спрогнозували, скільки триватиме ще пандемія COVID-19 в Україні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme