Я роблю все можливе для підтримки Зеленського, – Порошенко

Лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко в ефірі британської телекомпанії BBC наголосив, що робить все можливе для підтримки президента України Володимира Зеленського

Журналіст відділу новин
Я роблю все можливе для підтримки Зеленс…
Фото: Прес-служба "ЄС"

За його словами, зараз важливо демонструвати єдність.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

"Сьогодні в нас президентом є Зеленський. І я роблю все від мене можливе для того, щоб підтримати президента України для демонстрації єдності, заради забезпечення його мандатом на переговорах. Я виступаю категорично проти того, щоб ускладнювати його позиції, адже він має бути сильним – завдяки українській єдності. Сильним завдяки західній підтримці, західним військовим винищувачам для нашої армії, які слід постачати вже зараз", – наголосив Порошенко. 

Водночас лідер "ЄС" зазначив, що у 2014 році президент Росії Володимир Путін напав на Україну, коли вона була позаблоковою державою. Він зауважив, що справжня мета Путіна – не в нейтральному статусі нашої країни.

"Його мета в тому, щоб окупувати Україну. Метою Путіна є й далі вести війну проти Заходу. Війну проти вас. Ми повинні бути достатньо мужніми для того, щоб не піддаватися на його божевільний шантаж", – додав п'ятий президент України.

Порошенко також вказав на важливість для Заходу звернути увагу на уроки 1938 року та подій того часу.

 "Прошу, дуже уважно вивчіть уроки 1938 року. Ця дата посідає дуже важливе значення у британській історії. А також згадайте про уроки премʼєр-міністра Вінстона Черчилля, коли він створив уряд національної єдності. Весь світ обʼєднався тоді та атакував Адольфа Гітлера з метою збереження миру. Повірте, що зараз ситуація така сама", – резюмував він.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme