"Я - росіянин, але..." Сергій Бабкін розповів, як ставиться до української мови

Музикант Сергій Бабкін розповів, що за етнічним походженням він росіянин – його батьки, бабусі, дідусі були родом з рф

"Я - росіянин, але..." Сергій Бабкін роз…
Фото: Facebook/Сергій Бабкін

Про це йдеться в публікації УНІАН, пише Depo.ua.

Попри те, що сам артист народився в українському Харкові, першою він вивчив російську мову – згадує, що в 70-80-і роки вся музика, література, театр, радіо і телебачення були російською.

Але коли Бабкін почав писати пісні, то українська зазвучала для нього по-новому. Музикант зізнається, що українська почала приваблювати його своїм звучанням і пластичністю. Тому вже в першому альбомі групи 5'nizza з'явилася пісня "Я не той".

"Останні 5-6 років я пишу майже виключно українською. Зі ЗМІ, в соціальних мережах, з командою, на концертах, на будь-яких публічних заходах я спілкуюся виключно українською. Все більше спілкуюся українською в побуті, з друзями та родиною. З кожним місяцем українська стає мені ріднішою. Адже я відчуваю себе українцем не за етнічним походженням, а за свідомим цивілізаційним вибором, за світоглядом", - розповів Сергій Бабкін.

Він додав, що відчуває себе частиною української нації, яка набагато більше, ніж український етнос, і включає в себе всі народи, що живуть в Україні та розділяють наші українські цінності, культуру і мову.

"Нехай я говорю недосконало, нехай вокабуляр у мене не такий багатий, але я буду говорити й співати українською, тому що це моє. Саме тому на питання "яка у тебе рідна мова?" сьогодні я відповідаю - українська", – додав Бабкін.

Нагадаємо, лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка поділився думкою щодо заборони виїзду чоловікам за кордон під час війни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme