Як тепер евакуюватимуть жителів Покровська: інформація "Укрзалізниці"

Евакуація з Покровська Донецької області та громад навколо триває: графіки та точки посадки постійно оновлюються з міркувань безпеки

Як тепер евакуюватимуть жителів Покровсь…
Фото: "Укпзалізниця"

Про це повідомили в "Укрзалізниці",  пише Depo.ua.

"Безкоштовні евакуаційні рейси для мешканців прифронтових районів Донеччини продовжують виконуватись щодня, при цьому разом із Донецькою військовою адміністрацією закликаємо всіх мешканців максимально поквапитись і не наражати себе та тих, хто здійснює евакуацію, на більшу небезпеку", — кажуть у відомстві.

Збір людей проходить у визначених безпечних точках, а місця посадки на поїзди будуть віднині змінюватися заради безпеки. Зокрема, 5 вересня евакуаційний рейс вирушив з Павлограда. 

Також з міркувань безпеки "УЗ" коригує графіки руху регулярних поїздів на Донеччині.

⁠Щоденний регулярний рейс зі Львова та Києва до Покровська продовжує курсувати до 11.09 включно, щоб забезпечити перевезення пасажирів, які вже придбали квитки. Продажі відкриті до 6.09 включно зі Львова та Києва і до 7.09 включно — з Покровська. Квитки можна знайти в усіх офіційних каналах продажу Укрзалізниці. Надалі, допоки безпекова ситуація не покращиться, будуть доступні лише евакуаційні рейси з відповідною реєстрацією. 

Щоб зменшити ризики для пасажирів і поїзних бригад, в окремі дні поїздки будуть комбінованими (поїзд + автобус) — залежно від оперативної ситуації на місці.

Приміські рейси у регіоні також наразі продовжуються, але рішення щодо їхнього призначення ухвалюватимуть щодня — також залежно від оперативної ситуації. Усі оголошення будуть по місцю на станціях відправлення. 

Жителі Покровська та громади можуть звернутися за допомогою в евакуації:

  • до контакт-центру для заявок на евакуацію — 0 800 500 121; (073) 050 01 21 (цілодобово);
  • на "гарячу лінію" — 0 800 408 911;
  • до контактного центру Покровської міської військової адміністрації — 0 800 300 101;
  • до БФ "Схід SOS" (евакуація з дітьми, тяжкохворими, маломобільними, з улюбленцями) — 0 800 332 614 (з понеділка по суботу з 08:00 до 18:00);
  • до волонтерів ГО "Проліска" для супроводу тяжкохворих з медичним персоналом — (093) 202 22 32 та (096) 404 10 34;
  • до БФ "Янголи Спасіння" (у супроводі медиків та з розселенням) — 0 800 334 620 або hotline@charity-aos.com.

Нагадаємо, у Мирноградській МВА заявили, що посадка на евакуаційні поїзди зі станції Покровськ Донецької області скасована.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme