Як українці оцінюють свій психологічний стан: підсумки дослідження

Емоційно-психологічний стан українців наразі оцінюється переважно як задовільний

Як українці оцінюють свій психологічний…
Фото: Pixabay

Про це йдеться у звіті за підсумками соціологічного дослідження, проведеного компанією "Нью Імідж Маркетинг Груп" на замовлення, Українського інституту майбутнього, пише Depo.ua.

Учасникам запропонували оцінити свій емоційно-психологічний стан протягом останнього місяця за шкалою від 1 до 5 балів, де 1 – найгірша оцінка, 5 – найкраща. Середній показник становив 2,88. Для порівняння, у травні було 3, у лютому — 2,94.

"У цілому більша частина респондентів (42%) оцінює свій емоційно-психологічний стан як задовільний (3 бали), проте доволі часто трапляються оцінки "радше поганий" (2 бали) або "радше хороший" (4 бали). Дещо краще оцінюють свій емоційно-психологічний стан чоловіки та респонденти зі сходу", — прокоментували організатори дослідження.

Половина учасників (51%) зазначає, що у порівнянні з попередні місяцем їхній стан не змінився. Проте серед решти частіше спостерігається погіршення — це відмітили 40%.

При цьому найбільш актуальними проблемами респонденти називали:

  • високі ціни – 51%;
  • відсутність стабільності / впевненості в завтрашньому дні – 50%;
  • низькі доходи – 37%;
  • відсутність фізичної безпеки через обстріли (ракети, дрони тощо) – 34%;
  • високі тарифи на комунальні послуги – 33%;
  • неможливість будувати плани – 30%.

Дослідження проводилося 4-10 серпня в усіх регіонах України, крім окупованих територій Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей та Криму, методом онлайн-опитування. У ньому взяли участь 1200 людей від 18 років і старше. Статистична похибка з ймовірністю 0,95 не перевищує 2,9%.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme