Як увімкнути безпечну зарядку акумулятора MacBook: Це продовжить термін служби ноутбука

Сучасні батареї в мобільних та портативних гаджетах не любить повної розрядки та зарядки до 100%. Особливо згубно для акумулятора постійне підживлення на рівні максимального заряду

Журналіст відділу новин
Як увімкнути безпечну зарядку акумулятор…
Зарядка акумулятора MacBook

Для безпечної зарядки може бути недостатньо підібрати якісний кабель та зарядку для макбук.

Щоб продовжити термін служби акумулятора, рекомендується тримати рівень заряду в діапазоні 20-80%. Спеціально для цього в iOS була розроблена фішка Оптимізована зарядка, яку потім перенесли і до macOS.

Алгоритм в операційній системі відстежує регулярні цикли заряджання батареї і при їх повторенні зупиняє заряд на рівні 80%, а до моменту звичного відключення від розетки заряджає акумулятор по повній.

Опція має певні особливості і не завжди коректно працює, особливо на підключених більшу частину часу до джерела живлення MacBook.

Що поганого в оптимізованій зарядці macOS

По-перше, працює оптимізована зарядка не завжди прозоро. Система сама аналізує сценарії експлуатації Mac та включає даний режим, коли вважає доречним. Спочатку потрібно почати заряджати свій комп'ютер регулярно в той самий час, потім дочекатися, коли фішка почне працювати і намагатися дотримуватися графіка, щоб вона продовжувала працювати.

По-друге, фішка взагалі не підходить користувачам з нерегулярним графіком заряджання ноутбука. Вона просто не почне працювати і MacBook завжди заряджатиметься до 100%.

По-третє, оптимізована зарядка macOS не має жодних параметрів. Не можна встановити поріг включення фішки, немає можливості вмикати та вимикати її за розкладом або задавати більш гнучкі параметри.

Виправити ситуацію допоможе сторонній додаток. На роль альтернативної оптимізованої зарядки чудово підійде програма AlDente.

Як налаштувати сторонню оптимізовану зарядку в macOS

1. Спочатку вимкніть стандартний механізм оптимізованої зарядки шляхом Системні налаштування — Акумулятор.

2. Завантажте та встановіть програму AlDente із сайту розробника.

3. При першому запуску утиліти видайте необхідні дозволи та погодьтеся на встановлення необхідних компонентів.

4. Тепер можна керувати параметрами програми через іконку у рядку меню.

Які налаштування є в програмі AlDente

Базова версія програми дозволяє увімкнути автозапуск під час старту системи, вимкнути індикатор програми в Dock-панелі та перемикатися між режимами Intel/M1. Алгоритми роботи утиліти різних процесорах відрізняються.

Інші опції є в Pro-версії. Вона доступна у вигляді разової покупки за $29 або за допомогою щорічної передплати за $14. Однак стандартних можливостей програми вистачить більшості користувачів MacBook.

У розширеній версії з'являються такі опції:

Вітрильний режим, при якому зарядка MacBook не буде вмикатися точно по заданому порозі, а дасть батареї розрядитися на 5-10%;

Тепловий захист — вимкнення заряджання при сильному нагріванні акумулятора;

Калібрування батареї за певним алгоритмом для більш точного відображення рівня заряду;

Вимкнення заряджання перед переходом у режим сну або вимкненням комп'ютера;

Зміна індикатора програми у рядку меню.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme