Як відновлюватимуть постачання води у Миколаєві: інформація міськради

Повна заміна мереж водопостачання у Миколаєві може тривати "не один рік". Раніше у міськраді називали ситуацію критичною

Журналіст відділу новин
Як відновлюватимуть постачання води у Ми…
Фото: Pixabay

Про це заявив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, пише Depo.ua.

За його словами, слід розуміти, що процес триватиме не один рік. Є два аспекти — фінансовий та технічний. Щодо фінансового — кошти наразі шукають: ОВА, народні депутати від Миколаївщини тощо.

Наскільки відомо, зазначив Сєнкевич, у державному бюджеті на 2023 рік кошти для Миколаєва закладені. Їх спрямують з держбюджету в обласний.

Планується, що місто передаватиме аварійні ділянки водогону обласному управлінню капітального будівництва, а після ремонту їх знову повертатимуть на баланс міського КП. Це "контрольований та простий спосіб використання коштів", наголошують у міськраді.

Технічні аспекти потребуватимуть часу: під час ремонту треба спочатку перемкнути споживачів на іншу гілку водогону, щоб люди не залишились зовсім без води. Деякі труби мінятимуть повністю, інші можна санувати.

"Ми до цього вже готуємось", — заявив мер.

Він додав, що місто налагодило співпрацю з однією із благодійних організацій, яка також погодилась профінансувати частину робіт із заміни мережі.

Аби уникнути питань, пов'язаних з корупційними ризиками, неякісною роботою підрядників тощо, всім організаціям, які виділяють грантові кошти, нададуть мають можливість самостійно обрати підрядника, профінансувати закупівлю обладнання, перевірити якість робіт. Місто готове підключатись на етапі контролю якості.

Нагадаємо, у мерії казали, що в Миколаєві склалася критична ситуація з водопостачанням: значна частина води витікає в землю через аварії на мережі. Через аварії на водозаборі місто залишалося без води.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme