Якщо хтось вважає, що "Талібан" стане причиною серйозних проблем для Росії, той глибоко помиляється, – Денисенко

Нова влада Афганістану не стане причиною серйозних проблем для Росії

Журналіст відділу новин
Якщо хтось вважає, що "Талібан" стане пр…
Фото: Pixabay

На думку виконавчого директора Українського інституту майбутнього Вадима Денисенка, наша ціль – стати стратегічним партнером США поза НАТО.

"Ви ж всі про це чули? Так от, один з ключових партнерів США поза НАТО – Афганістан. Це партнерство нам не допоможе, якщо ми не будемо посилювати свою армію", – написав Вадим Денисенко

Напередодні таліби захопили останнє велике місто перед Кабулом. За словами виконавчого директора Українського інституту майбутнього, столиця Афганістану впаде протягом найближчих тижнів, пише Depo.ua з посиланням на його Facebook.

"Це якщо хтось ще не в курсі. А китайці вже більше місяця ведуть переговори з "Талібаном" і щось мені підказує, вони домовляться. І домовляться перш за все про інвестиції в видобувну промисловість та інфраструктуру", – продовжив він.

Денисенко вказує, якщо хтось вважає, що нова влада стане причиною серйозних проблем для Росії – той глибоко помиляється. До цих людей також належить Держдеп. За словами виконавчого директора, в короткостроковій перспективі Росії не потрібно буде перекидати дивізії з-під України на захист кордонів Таджикістану.

"Світ змінюється. Незмінним залишається тільки те, що в васальних стосунках, феодали ставлять на зрозумілих їм васалів. Навіть, якщо ці васали взагалі не розуміють ті території які їм дали для прогодування. І Афганістан, далеко не поодинокий приклад", – додав Денисенко.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що бойовики радикального руху "Талібан" захопили столицю Афганістану Кабул. Таліби вже почали процес формування тимчасового уряду.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme