Якщо нема біометричного паспорта: Українці зможуть згенерувати COVID-сертифікати на порталі "Дія"

Уже незабаром згенерувати COVID-сертифікат про вакцинацію можна буде не тільки у додатку, а у на порталі "Дія"

Редактор стрічки новин
Якщо нема біометричного паспорта: Україн…
Фото: ДПСУ

Українці, які не мають біометричних документів чи цифрового підпису, незабаром зможуть згенерувати та роздрукувати COVID-сертифікат про вакцинацію на порталі державних послуг "Дія".

Про це повідомив віце-прем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

"Уже понад 700 тисяч українців згенерували свої внутрішні та міжнародні сертифікати в застосунку "Дія" та активно користуються ними. Наші сертифікати офіційно визнані в ЄС для подорожей за кордон. У кінці вересня ми додамо можливість отримати сертифікат на порталі "Дія". Зараз працюємо над розробкою послуги. Завдяки цьому ще більше українців зможуть подорожувати та користуватися COVID-сертифікатом", – сказав Федоров.

За його словами, Мінцифри вже фіналізує розробку функціонала і послуга буде доступна наприкінці вересня. Згодом також буде доступний і COVID-сертифікат про отримання негативного ПЛР-тесту. Крім цього, Мінцифри працює над розробкою і сертифіката вакцинації про часткову вакцинацію. Він буде також доступний як на порталі, так і в застосунку "Дія".

Міністр пояснив, що завдяки запуску послуги на порталі "Дія" отримати цифровий COVID-сертифікат зможуть українці, в яких немає ID-картки чи закордонного біометричного паспорта або які не мають "Дія.Підпису" чи не користуються застосунком.

Згенерувати COVID-сертифікат на порталі "Дія" можна буде також у декілька кліків. Потрібно авторизуватися на порталі, вибрати послугу "Згенерувати COVID-сертифікат", підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката. На порталі можна скористатися як "Дія.Підписом", так і будь-яким іншим електронним підписом. Після цього "Дія" надсилає запит в Електронну систему охорони здоров’я і формується сертифікат у форматі PDF. Його можна роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив нові правила карантину в Україні. І якщо для вакцинованих від коронавірусу вони будуть пом'якшені, то для тих, хто відмовився робити щеплення, — жорсткішими. 

Для того, щоб мати дозвіл на роботу та відвідування громадських закладів, відповідно до нових правил карантину, українцям необхідно пред'явити один з трьох документів – COVID-сертифікат, довідку про негативний ПЛР-тест або довідку про одужання від коронавірусу. 

Станом на сьогодні в Україні щепили проти коронавірусу уже 6 169 886 людей, з них отримали одну дозу – 6 169 884 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 5 059 771 людина (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 11 229 655 щеплень.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme