"Якщо Росія переможе, то наступні будете ви, НАТО": Кулеба прокоментував процес "закриття неба"

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив про обговорення з партнерами закриття повітряного простору над Україною

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Якщо Росія переможе, то наступні будете…
Фото: МЗС України

За його словами, партнерам не потрібно боятися, що країни НАТО опиняться у стані війни з Росією.

Про це Кулеба заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Є різні рішення, як можна допомогти Україні з протиповітряною обороною, і ми їх зараз з партнерами опрацьовуємо. Але не треба залякувати, що через Україну НАТО опиниться у стані війни з Росією. Якщо Росія тут, в Україні, переможе, то наступні будете ви, НАТО", – наголосив він.

Очільник МЗС додав, що Україна не просить Альянс воювати замість нас, а лише про закриття повітряного простору.

"Ви зараз можете бути впевнені на сто відсотків, що цього не станеться. Але до цього ви були впевнені, що Росія ніколи так відкрито не нападе на Україну. Були? Були! А вона взяла й напала.Тому краще допомагайте воювати нам тут до перемоги", – зазначив Кулеба.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Читайте також: Не SWIFT і не санкції: Що дійсно може зупинити Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme