Янукович проситься виступити у суді: Розгляд касаційних скарг перенесли

Верховний суд переніс розгляд касаційних скарг у справі про державну зраду екс-президента-утікача Віктора Януковича через його прохання про особистий виступ

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Янукович проситься виступити у суді: Роз…
Фото: ЕРА

Янукович хоче, щоб відеоконференція здійснювалася тим же способом, як це було зроблено у 2016 році у Святошинському райсуді, поінформував його адвокат Віталій Сердюк.

У зв'язку з цим засідання перенесли на 8 листопада, повідомив головуючий суддя Андрій Чистик пише "Укрінформ", передає Depo.ua.

"Суд постановив: розгляд даного кримінального провадження відкласти на іншу дату – 8 листопада 2021 року", – зауважив Чистик.

Зазначається, що 12 квітня Верховний Суд відмовив Януковичу у проханні забезпечити його онлайн-участь у розгляді справи. Водночас, суд тоді запропонував стороні захисту забезпечити участь Януковича під час касаційного розгляду цього кримінального провадження із використанням власних технічних засобів і програмного забезпечення "TrueConf".

Адвокати, серед іншого, хотіли, щоб Верховний Суд пояснив, під юрисдикцією якого суду на території Росії буде перебувати приміщення, з якого має здійснюватися трансляція.

Нагадаємо, 19 серпня Печерський районний суд Києва скасував постанову Офісу генпрокурора про закриття кримінального провадження проти Януковича у справі про допомогу росіянам в окупації Криму. Суд вирішив, що справу закрили незаконно, передчасно, без проведення всіх слідчих дій, а також після спливу строку досудового розслідування, тому це рішення треба було скасувати.

Довідка: Після втечі у 2014 році Януковича з країни правоохоронці відкрили проти нього до 10 кримінальних проваджень.

Янукович фігурує у справах про незаконне заволодіння резиденціями "Межигір'я" та "Сухолуччя", фальсифікацію результатів голосувань за "диктаторські закони", злочини проти майданівців, численні тяжкі економічні злочини та хабар, замаскований під винагороду за авторські книжки.

4 лютого 2015 року Верховна Рада позбавила Януковича звання президента через те, що він самоусунувся від виконання своїх обов'язків і втік з країни.

4 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винним за статтею "Державна зрада" та заочно засудив його до 13 років в'язниці. Також суддя оголосив, що сторона обвинувачення довела, що Янукович сприяв Росії у веденні агресивної війни проти України.

4 травня 2020 року Печерський районний суд міста Києва заочно заарештував екс-президента-втікача Віктора Януковича строком на два місяці у справі про узурпацію влади. Його, зокрема, звинувачують в тому, що у вересні-жовтні 2010 року він намагався незаконно збільшити обсяг своїх владних повноважень як президента України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme