UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Японія вимагає від Індії чіткої реакції на російську агресію проти України

Японія закликає Індію чітко вислови свою позицію щодо повномасштабного вторгнення російських військ в Україну

Редактор стрічки новин

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда вимагає в індійського колеги Нарендрі Моді відреагувати стосовно військового вторгнення рф в Україну.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Як відомо, Індія та Японія є учасниками QUAD (Чотиристороннього діалогу з питань безпеки), до якої також входять США та Австралія. Індія є єдиним членом QUAD, яка не засудила вторгнення.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда звернувся до індійського колеги Нарендрі Моді з проханням стосовно чіткої позиції стосовно вторгнення РФ в Україну. Моді утримався від прямих коментарів щодо України, але зазначив, що геополітичні інциденти "становлять нові проблеми".

Зазначимо, що Індія, яка має глибокі торговельні та оборонні зв’язки з росією, досі публічно не засуджувала свого давнього союзника через його вторгнення в Україну, але закликала припинити насильство та піти шляхом дипломатії та діалогу для вирішення поточної ситуації.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Центробанк Індії обговорює з центробанком росії можливу схему прямого валютного обміну. Це може дозволити зберегти торгівлю в умовах міжнародних санкцій проти росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme