Японія вимагає від Індії чіткої реакції на російську агресію проти України

Японія закликає Індію чітко вислови свою позицію щодо повномасштабного вторгнення російських військ в Україну

Надія Клочко

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда вимагає в індійського колеги Нарендрі Моді відреагувати стосовно військового вторгнення рф в Україну.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Як відомо, Індія та Японія є учасниками QUAD (Чотиристороннього діалогу з питань безпеки), до якої також входять США та Австралія. Індія є єдиним членом QUAD, яка не засудила вторгнення.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда звернувся до індійського колеги Нарендрі Моді з проханням стосовно чіткої позиції стосовно вторгнення РФ в Україну. Моді утримався від прямих коментарів щодо України, але зазначив, що геополітичні інциденти "становлять нові проблеми".

Зазначимо, що Індія, яка має глибокі торговельні та оборонні зв’язки з росією, досі публічно не засуджувала свого давнього союзника через його вторгнення в Україну, але закликала припинити насильство та піти шляхом дипломатії та діалогу для вирішення поточної ситуації.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що Центробанк Індії обговорює з центробанком росії можливу схему прямого валютного обміну. Це може дозволити зберегти торгівлю в умовах міжнародних санкцій проти росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua