Японські науковці обіцяють вакцину від коронавірусу із довічним імунітетом

У Токійському інституті медичних наук заявили, що працюють над унікальною вакциною від COVID-19

Михайло Хомченко

Група науковців на чолі із професором Мітінорі Кохарою працює над вакциною від коронавірусу, яка матиме довічний захисний ефект.

За основу токійські дослідники взяли вакцину від вірусу віспи, передає Depo.ua із посиланням на Japan Times.

Метою розробників є створення рекомбінантного вірусу вісповакцини, що містить спайковий білок вірусу SARS-CoV-2.

За словами професора Кохари, саме препарати, які використовують вектор вірусу віспо вакцини, є найпотужнішими на світі. До того ж, попри невеликі побічні ефекти, вони не вимагають ніяких особливих умов зберігання та транспортування.

Компанія Nobelpharma  уже обіцяє провети першу і другу фази клінічних випробувань нової довічної вакцини від коронавірусу у першій половині 2023 року.

Нагадаємо, усі нинішні вакцини, які використовуються у світі, дають лише тимчасовий – від півроку до 12 місяців – захист від коронавірусної інфекції.

До того ж, ефективність деяких препаратів є значно меншою за 100%.

Крім того, поява нових штамів, зокрема, "Омікрону", змушує вдаватися до т.зв. бустерного щеплення, бо два стандартних щеплення не взагалі захищають від нових різновидів коронавірусу.

У кінці грудня фармацевтична компанія AstraZeneca заявила, що курс із трьох доз її вакцини захистить від "Омікрону". Представники компанії зазначили, що результати дослідження, які ще не опубліковані в рецензованому медичному журналі, збігаються з результатами інших компаній – виробників вакцини – Pfizer-BioNTech і Moderna. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua