AstraZeneca стверджує, що курс із трьох доз її вакцини захистить від "Омікрону"

Курс із трьох доз COVID-вакцини AstraZeneca (міжнародна назва – Vaxzevria) ефективний проти штаму коронавірусу "Омікрон"
 

Журналіст відділу новин
AstraZeneca стверджує, що курс із трьох…
Фото: Flickr

Дослідження вакцини Vaxzevria засвідчило, що після курсу щеплення з трьох її доз захист проти "Омікрону" в цілому подібний до захисту від варіанту вірусу "Дельта" після двох доз.

Про це фармацевтична компанія повідомила, посилаючись на дані лабораторного дослідження Оксфордського університету, інформує Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Експерти проаналізували зразки крові людей, інфікованих коронавірусом, і тих, хто був вакцинований двома дозами та зробив бустерне щеплення, а також тих, хто раніше був заражений іншими варіантами коронавірусу. Зокрема, були досліджені зразки від 41 людини, яким введено три дози Vaxzevria", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що результати дослідження, які ще не опубліковані в рецензованому медичному журналі, збігаються з результатами інших компаній – виробників вакцини – Pfizer-BioNTech і Moderna. Вони також заявили, що третя доза їхніх вакцин ефективна проти штаму "Омікрон".

"Рівень антитіл проти штаму "Омікрон" після повторного щеплення був вищим, ніж у людей, які одужали від COVID-19", – зазначає виробник.

І хоча попередні дані досліджень є позитивними для компанії, AstraZeneca заявила, що співпрацює з Оксфордським університетом у створенні вакцини проти штаму "Омікрон".

У компанії також заявили, що науковці Оксфордського університету, які проводили дослідження, були незалежними від тих, хто працював над вакциною разом з AstraZeneca.

Нагадаємо, 21 грудня головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив про плани влади у 2022 році провести повторну вакцинацію проти коронавірусу вже щеплених українців.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна має достатньо доз вакцини проти коронавірусу у запасах, щоб розпочати застосування бустерного щеплення. За його словами, найближчим часом відбудеться засідання експертної ради МОЗ, яка ухвалить рішення про дату й порядок застосування бустерної дози. 

Станом на 22 грудня в Україні від початку вакцинальної кампанії щеплено 14 461 449 людей, з них отримали дві дози – 13 141 446 людей.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme