YouTube видалив німецькі канали пропагандистів Russia Today

Відеохостинг YouTube видалив без можливості відновлення два німецьких канали російського пропагандистського телеканалу Russia Today

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
YouTube видалив німецькі канали пропаган…
Фото: Pixabay

Йдеться про канали RT DE та Der Fehlende Part (DFP), які поширювали неправдиві відомості.

Зокрема, блокування відбулося через неправдиву інформацію щодо COVID-19, повідомляє "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

Зазначається, що канали не можна буде відновити. В YouTube пояснили, що раніше оголошували попередження RT DE, втім, вони були проігноровані. Це призвело до припинення їх прав на публікацію відео.

"Під час призупинення прав власники каналу намагалися обійти обмеження, використовуючи інший канал; в результаті обидва канали були закриті за порушення умов використання YouTube", – додали у компанії.

Відомо, що головна редакторка RT Маргарита Сімоньян назвала дії відеохостингу "медійної війною". За її словами, вони з нетерпінням чекає, коли Росія заборонить німецькі ЗМІ у відповідь.

"Дуже чекаю, що рідна держава, не відкладаючи, заборонить у Росії Deutsche Welle та інші німецькі ЗМІ, а також закриє корпункти ARD і ZDF. Я вже мовчу про санкції до самого YouTube. Хоча б з самоповаги ми повинні це зробити", – заявила вона.

За словами керівника каналу RT DE Дінара Токтосунова, він займав четверте місце у Youtube серед німецькомовних ЗМІ у категорії "Новини й політика". При цьому, у червні канал, як стверджується, зібрав 21,3 мільйона переглядів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що YouTube блокує відео з теоріями про змову щодо вакцини від коронавірусу.

Читайте також: Як YouTube може загнати вас в бульбашку конспірології

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme