Юридичний треш: Рябошапка розповів, чому не підписав підозру Порошенку

Колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка пояснив, чому не підписав підозру п'ятому президенту і лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку
 

Журналіст відділу новин
Юридичний треш: Рябошапка розповів, чому…
Фото: ОП

На думку Руслана Рябошапки, підозра Петру Порошенку, яку він мав підписати, це – "юридичний треш".

Про це він заявив в ефірі передачі "Свобода слова Савіка Шустера", інформує Depo.ua.

"Справа Порошенка – я про неї говорив, це був відвертий "юридичний треш". Цю підозру я не підписав і через декілька місяців новий генеральний прокурор цю підозру теж не підписала, а провадження взагалі закрила", – заявив Рябошапка.

Він також заявив, що ще однією з причин його звільнення стало кримінальне провадження у справі "ПриватБанку" проти Ігоря Коломойського.

"Мене звільнили за те, що ми почали боротьбу за очищення прокуратури. І ті кишенькові прокурори, багато з яких були пов'язані з парламентом, з депутатами, з якимись міні-олігархами, які теж приходили в кабінет до президента, вони були незадоволені тим, що ці кишенькові прокурори викинуті нами з системи. Це питання, яке було пов'язане з тим самим Коломойським. Оскільки саме ми передали до НАБУ ті матеріали, які стали зараз підставою для перших підозр для колишніх ТОП менеджерів "ПриваБанку", – наголосив Рябошапка.

Нагадаємо, 5 березня 2020 року Верховна Рада України висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Замість нього генеральним прокурором було призначено Ірину Венедіктову.

9 лютого 2021 року адвокати Порошенка повідомили, що НАБУ закрило кримінальне провадження, зареєстроване за заявою нардепа Рената Кузьміна, проти п'ятого президента України Петра Порошенка та політичних діячів США.

11 березня 2021 року адвокати Порошенка заявили, що Офіс президента Володимира Зеленського поставив завдання СБУ сфабрикувати чергову справу проти п'ятого президента і лідера партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme