З 1 квітня заклади культури Львівщини повертаються до звичного режиму роботи, – ОВА

З першого квітня на Львівщині розширять формат роботи театрально-концертні установи, музеї та заповідники

Журналіст відділу новин
З 1 квітня заклади культури Львівщини по…

Про це повідомив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

"У війні з російським агресором, де ми боремося за нашу землю, за нашу свободу, за нашу гідність і незалежність, оборону повинен тримати і культурний фронт. Отож повертаємося до звичного, наскільки це можливо в умовах війни, режиму роботи", - сказав він.

Відтак, за його словами, з 1 квітня на Львівщині розширять формат роботи театрально-концертні установи, музеї та заповідники. Зокрема, Львівська національна опера, Львівський національний театр ім. М. Заньковецької, Львівська національна філармонія ім. М. Скорика, Львівський театр ляльок, Театр ім. Ю. Дрогобича.

Продовжують приймати відвідувачів і Державні історико-культурні заповідники "Тустань" та "Нагуєвичі", а також скансен "Музей народної архітектури та побуту у Львові ім. К. Шептицького".

З 26 березня відновили прийом відвідувачів і відділи Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Возницького: музеї-заповідники "Підгорецький замок", "Жовківський замок", "П'ятничанська вежа".

Команда Львівського музею історії релігії регулярно організовує тематичні екскурсії про релігійне життя Львова, екскурсії підземеллями музею та  розважально-пізнавальні квести для дітей вимушено переселених осіб.

У департаменті з питань культури, національностей та релігій ЛОВА зазначають, що ті заклади культури, де тимчасово проживають переселенці, також частково відновлюють роботу. Наприклад, у Львівському театрі ляльок та у Театрі ім. Ю. Дрогобича окремі кімнати виділили для внутрішньо переміщених осіб, а в інших приміщеннях ставлять вистави.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme