З 1 жовтня деякі українці отримуватимуть доплату до пенсій: Хто і яку

В Україні з 1 жовтня пенсіонери, яким виповнилося 75-80 років, додатково отримуватимуть до 400 гривень щомісяця

Журналіст стрічки новин
З 1 жовтня деякі українці отримуватимуть…
Фото: Depo.ua

Мінімальна пенсійна виплата для таких осіб встановлюється у розмірі 2,5 тисячі гривень за наявності страхового стажу 20/25 років і більше.

Як пише Depo.ua, цю Міністерство соціальної політики анонсувало раніше.

Підвищення пенсій з 1 жовтня стосуватиметься майже мільйона пенсіонерів.

У міністерстві також анонсували, що з 1 грудня 2021 року у зв'язку зі зростанням мінімальної зарплати підвищиться мінімальна пенсія за віком для пенсіонерів віком від 65 років за наявності у них страхового стажу 30/35 років з 2 400 до 2 600 грн.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні підвищилися пенсійні виплати у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму. Тоді ж мали підвищитися виплати на 400 гривень для пенсіонерів віком 75+, однак це рішення відтермінували через брак коштів у державному бюджеті.

А з 1 січня 2022 року в Україні зростуть пенсії в середньому на 40% у понад 30 тисяч осіб з інвалідністю з-поміж ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Раніше міністерка соцполітики Марина Лазебна повідомляла, що з 2028 року, щоб завершити працювати в 60 років, українцям необхідно буде мати 35 років офіційного стажу. При цьому вона вказала, що при накопичувальній системі людина може в 60 років піти на пенсію та розраховувати на власний накопичувальний рахунок, кошти на якому також можуть переходити у спадок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme