З Афганістану нарешті вилетів евакуаційний літак з українцями (ФОТО)

Дипломатам вдалося погодити евакуацію громадян України з Афганістану 23 вересня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
З Афганістану нарешті вилетів евакуаційн…
Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

На борту перебуває близько 100 українців, які раніше не змогли вилетіти з Афганістану через проблеми з документами.

Перемовини про евакуацію проводилися протягом останніх декількох днів, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Головного управління розвідки Міноборони України.

Зазначається, що у перемовинах взяли участь представники України, Пакистану, Туреччини, Катару та Афганістану. Очікується, що літак з українцями прибуде до Києва протягом доби.

"Сьогодні зранку перемовини завершилися успіхом і цивільний літак вилетів з території аеропорту міста Кабул. На борту літака знаходяться близько 100 громадян. Очікується, що літак з евакуйованими особами прибуде до Києва протягом 24 годин", – йдеться у повідомленні.

Дипломатам вдалося погодити евакуацію громадян України з Афганістану 23 вересня

Нагадаємо, 9 вересня в Кабулі продовжилася евакуація. З аеропорту вилетів перший рейс після відновлення  роботи летовища. 

Евакуацію із Афганістану проводило багато країн, зокрема, і Україна направила кілька літаків, аби забрати звідти своїх громадян, а також громадян інших країн. Українські військові пізніше розповіли деталі спецоперації із вивезення співгромадян, назвавши територію, окуповану "Талібаном", зомбілендом.

Найчисельнішу евакуацію провела авіація США – зокрема, за один рейс військово-транспортного літака з Афганістану вивезли, за попередніми даними, 640 біженців, не рахуючи дітей.

Після того, як американські військові залишили територію Афганістану, евакуація на деякий час припинилася, таліби навіть блокували чартерні рейси.

16 вересня один із українських евакуаційних рейсів зі столиці Афганістану був зірваний. Причиною стало те, що на борт літака намагалися пройти люди із підробними документами, зокрема, посвідками на постійне проживання в Україні. Контролери помітили підробку – зокрема, за однаковими номерами посвідчень – і заборонили людям сідати на борт українського літака.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme