З наглядової ради "Нафтогазу" пішли незалежні члени: Кабмін оголосив конкурс на вакантні посади

Три незалежні члени наглядової ради НАК "Нафтогаз України" подали заяви про припинення своїх повноважень

Журналіст відділу новин
З наглядової ради "Нафтогазу" пішли неза…
Фото: Прес-служба КМУ

Тепер їм, згідно із законодавством, необхідно знайти заміну.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко під час засідання уряду 8 вересня, передає Depo.ua.

"Нам надійшли заяви від незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" про припинення своїх повноважень. Тому пропонується таке протокольне рішення: Міністерство економіки разом із НАК "Нафтогаз України"… у повному обсязі вживають додаткові заходи для встановлення порядку стосовно проведення відбору на три посади незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України", – наголосив він.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, що фактично тепер оголошено конкурс на посаду незалежного члена "Нафтогазу".

"Зараз, як ми і домовлялися, як було прописано в наших домовленостях, Кабінет міністрів оголошує конкурс на три посади незалежних членів наглядової ради", – додав він.

Шмигаль уточнив, що до кінця листопада має бути проведений відбір і призначення на посади незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України".

Він зазначив, що процес відбору має бути проведений за принципами ОЕСР з корпоративного управління для підприємств з державною участю.

"Транспарентно, прозоро, відповідно до всіх принципів корпоративної реформи, із залученням, відповідно, номінаційного комітету. Таке рішення вважаю абсолютно вчасним. Воно було озвучене та заплановане наперед. Тому вересень місяць – ми його ухвалюємо, як домовлялися", – підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, раніше низка ЗМІ повідомили, що незалежні представники наглядової ради "Нафтогазу" подали у відставку. "Нафтогаз" нібито залишили Лескуа Бруно Жан Гастон, Людо Ван дер Хейден і Споттісвуд Клер Мері Джоан.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme