З перепризначенням субсидій частина українців не отримала гроші вчасно

Українці, яким досі не перепризначили субсидії на оплату комуналки, ризикують отримати гроші за травень та червень з запізненням

Журналіст стрічки новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

Йдеться про субсидії, які перепризначували автоматично. Як пояснили у відомстві, процес не завершився через органи представників влади на місяцях, які "не забезпечили дотримання вимог порядку призначення житлових субсидій на наступний період".

"Перепризначення субсидії на наступний період в автоматичному режимі проведено не в повному обсязі. Зазначене може призвести до несвоєчасного отримання громадянами допомоги на оплату житлово-комунальних послуг", – зазначили у Мінсоцполітики.

Відомство вже звернулося до Асоціації міст України з проханням скоординувати роботу місцевої влади з перепризначення субсидій. У міністерстві не уточнили, в яких саме містах виникли затримки. 

Як відомо, оновлені правила видачі субсидій передбачають, що більшості громадян провели автоматичний перерахунок. Йдеться про 2,5 млн домогосподарств, що становить 85% одержувачів допомоги на оплату комуналки. Решті 15% треба звернутися в місцеві центри соцзахисту і надати документи особисто до 1 жовтня. Після перерахунку субсидію все одно призначать з травня цього року заднім числом.

Нагадаємо, дещо раніше у Мінсоцполітики розповіли, коли почнуть виплачувати субсидії готівкою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme