З початку повномасштабного вторгнення орки пошкодили понад три сотні об'єктів енергетики в Україні

Станом на 20 вересня російські окупанти пошкодили в Україні 349 об'єктів енергетичної інфраструктури

Журналіст відділу новин
З початку повномасштабного вторгнення ор…
Окупанти завдали ракетного удару по харківській ТЕЦ-5

Про це повідомив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Велика кількість об’єктів енергетичної структури України пошкоджена. Ворог підступно б’є саме по цих об’єктах", — стверджує Чернишов.

Він зазначив, що росіяни зокрема пошкодили 11 теплоелектроцентралей і 3 теплових електростанції. А втім, 52% пошкоджених об'єктів уже відновили.

Як напередодні зазначили в Офісі президента, після успішного контрнаступу ЗСУ на Харківщині росіяни почали обстрілювати Україну, зокрема бити по енергетичній інфраструктурі, яка впливає на нормальну життєдіяльність цивільного населення.

Наприклад, увечері 11 вересня російські війська відкрили вогонь по критичній цивільній інфраструктурі України. Зокрема, обстріляли Харківську ТЕЦ-5 — одну з найбільших теплоелектроцентралей в Україні, що розташовується поблизу села Подвірки Дергачівського району Харківщини.

Унаслідок російських обстрілів світло постачання (а подекуди й водопостачання) зникло в Харківській, Полтавській, Сумській, Дніпропетровській та частково у Донецькій і Запорізькій областях. Поступово його відновили.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme