За день електрику повернули 6 млн українців, - Зеленський

За день вдалося повернути електрику для майже 6 мільйонів українців. Ремонтні роботи тривають без перерви після масованих російських обстрілів 16 грудня

Журналіст відділу новин
За день електрику повернули 6 млн україн…
Володимир Зеленський

Про це розповів президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, передає Depo.ua.

Він зазначив, що роботи ще багато, щоб стабілізувати систему. Є проблеми з постачанням тепла, великі проблеми з постачанням води. Найбільш складна ситуація — у Київській, Вінницькій та Львівській областях.

"Але і в багатьох інших регіонах є, на жаль, масштабні відключення: це і Дніпро та область, Волинь, Житомирщина, Закарпаття, Франківщина, Одеса та область, Полтавська область, Тернопільщина, Чернігівщина та інші міста й області", — сказав Зеленський.

 За словами президента, росія застосувала проти України вже понад 4 тисячі ракет.

"Я вдячний кожному лідеру, кожному народу, нашим партнерам, які розуміють, що такі масштабні "інвестиції" росії в терор треба перекривати ще більшою допомогою людям, проти яких цей терор спрямований", — сказав Зеленський.

Він закликав партнерів знайти можливість дати Україні надійний захист неба, надійний щит ППО: "Ви це можете. Ви можете дати захист нашим людям — стовідсотковий захист від цих терористичних російських ударів. Коли це буде, основна форма російського терору — ракетний терор — стане просто неможливим".

Зазначимо, з початку повномасштабної війни російсько-окупаційні війська здійснили вже 9 масованих обстрілів по Україні, запускаючи десятки ракет по об'єктах критичної інфраструктури.

В "Укренерго" заявили, що після обстрілу 16 грудня енергосистема втратила понад 50% споживання, а відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що росія має ракети ще на кілька масованих ударів, але це не змінить розстановки сил у війні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme