За фактами контрабанди нині розслідують близько 400 справ, – генпрокурор

За фактами контрабанди розслідується близько 400 проваджень, кожне шосте з яких – в регіонах
 

Журналіст стрічки новин

Про це заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова на оперативній нараді з керівниками прокуратур щодо посилення боротьби з контрабандою, повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт ОГП.

"Загалом наразі за фактами контрабанди розслідується близько 4 сотень проваджень, кожне шосте з них – в регіонах, представників яких ми зібрали на нараді. Тож вимагаю невідкладно спрямувати зусилля на забезпечення належного викриття фактів контрабанди, передусім виявлення і ліквідацію організованих форм злочинності у цій сфері, притягнення до відповідальності винних осіб", – підкреслила генпрокурор.

Вона нагадала, що вперше в історії України РНБО запровадила персональні санкції до топ-десятки контрабандистів та 79 юридичних осіб, пов’язаних з ними.

"Четвірка з топ-контрабандистів саме на території Одеської області займається протиправною діяльністю, пов’язаною із доставкою різних товарів із Європи і Китаю, поза митним контролем. Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у 3 кримінальних провадженнях за фактами протиправної діяльності визначених у рішенні РНБО фізичних та юридичних осіб", – зауважила генпрокурор.

За розрахунками спеціалістів, у результаті цих процесів до держбюджету не надійшло щонайменше 300 мільярдів гривень.

За словами Венедіктової, цьогоріч діяльність з протидії контрабанді суттєво активізувалась.

"Лише за 6 місяців відкрито більше двох сотень кримінальних проваджень, переважну більшість із яких вже скеровано до суду. У завершених провадженнях накладено арешт на майно на суму 779 тисяч гривень - це в 7 разів більше, ніж торік. У середньому щоденно до суду ми направляємо по одному кримінальному провадженню щодо контрабандистів", – зазначила Венедіктова.

Нагадаємо, київські митники зупинили контрабанду 260 кг бурштину.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme