За тиждень в Україні на 22% поменшало випадків коронавірусу, – МОЗ

В Україні вже третій тиждень спостерігається спад захворюваності на коронавірус  

Редактор стрічки новин
За тиждень в Україні на 22% поменшало ви…
Фото: КМДА

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що протягом минулого тижня кількість випадків зараження коронавірусом зменшилася на 22%.

Про це Ляшко сказав під час брифінгу, передає Depo.ua.

"В Україні третій тиждень триває спад захворюваності на COVID-19. За тиждень кількість виявлених випадків захворюваності на COVID-19 зменшилася на 22%, госпіталізацій — на 12%. Показник середньодобової смертності зменшився на 14%. Вже другий тиждень поспіль середньодобова кількість виписок переважає над кількістю госпіталізованих на чверть. За останній тиждень кількість "ковідних" пацієнтів зменшилася на 14%", – сказав міністр.

Він зазначив, що наразі коронавірус – основна причина смертності в Європі, і до наступної весни COVID стане причиною 2 мільйонів смертей тільки в країнах Європи. Тоді як в Україні спостерігаються стійкі тенденції зменшення впливу коронавірусу на медичну систему, за словами Ляшка, у 25 країнах Європи ці системи перебувають під значним навантаженням, а 49 країн відчувають значну нестачу реанімаційних ліжок.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 5 804 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19 та 297 летальних випадків. Загалом станом на 29 листопада в Україні підтверджено 3 427 827 випадків зараження коронавірусом та 85 414 смертей внаслідок ускладнень хвороби. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme