За вихідні в Україні 32 людини загинули на воді

З початку липня на водоймах загинуло уже 124 українці, з них 16 дітей. 32 особи потонули лише протягом минулих вихідних, з низ п'ятеро дітей

Редактор стрічки новин
За вихідні в Україні 32 людини загинули…
Фото: dsns.gov.ua

Про це йдеться у повідомленні на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), передає Depo.ua.

У ДСНС наголошують, що цей показник вже перевищив минулорічну липневу статистику.

"Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є саме недотримання правил безпечної поведінки громадянами. Зокрема, це купання в не обладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані", - розповіли рятувальники.

У відомстві додали, що лише у ці вихідні на Львівщині потонуло аж 5 людей –  9 липня у неподалік Золочева під час купання на озері "Молодіжне" потонула молода дівчина, у м. Ходорів на р. Луг працівники поліції виявили тіло чоловіка, 1975 року народження, 11 липня в с. Уличне Дрогобицького району в озері Уличанка втопився чоловік 1998 року народження, цього ж дня в с.Білий Камінь Золочівського району під час риболовлі в ставку виявили тіло місцевого мешканця 1966 року народження, а в с. Сілець Червоноградського району у місцевому озері під час купання потонув чоловік 1979 року народження.

Також 9 липня у Кам’янському районі, м. Вільногірськ під час купання дітей у кар'єрі зникла дівчинка, 2009 року народження. Згодом правоохоронці виявили її тіло на відстані 8 м від берега.

9 липня на річці Бистриця Солотвинська в місті Івано-Франківськ під автомобільним мостом потонула людина.  8 липня у Криворізькому районі, у річці Саксагань виявили тіло чоловіка.

10 липня під час купання в Петренківському озері м. Харкова загинув 16-річний хлопець.

"Як з’ясувалося, хлопець 2004 року народження, разом із мамою та своїм другом відпочивали на березі озера. Під час купання юнак зі своїм товаришем відпливли на відстань 50 метрів від берега майже на середину озера. Люди з берега побачили, що один із хлопців почав тонути та звернулися до чергових на рятувальному посту КУ "Водно-рятувальна служба". Одного із хлопців вдалося врятувати, а інший потонув. 11 липня о 09:50 водолази міжрегіонального центру гуманітарного розмінування швидкого реагування підняли тіло загиблого хлопця", - розповіли рятувальники.

11 липня на річці Дніпро у м. Черкаси, в  районі пляжу "Казбетський", на відстані близько 30 метрів від берега виявили тіло чоловіка, того ж дня у м. Дніпро у штучному водоймищі "Котлован" виявили тіло чоловіка, а у Синельниківському виявили тіло чоловіка 1996 року народження, у м. Кривий Ріг, на території водосховища р. Саксагань на відстані 15 м від берега та на глибині 2,5 м за допомогою мотузки та водолазного спорядження виявили тіло чоловіка.

"Загалом, з початку року на водоймах країни вже потонуло 665 людей, з яких 70 дитина. Врятовано 307 людей, у тому числі 63 дітей", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом 11 липня харківські рятувальники дістали з водойм тіла чотирьох загиблих

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme