"За Волинь та УПА": Хакери зламали урядові сайти та розмістили погрози українцям

Невідомі отримали доступ до сайтів низки міністерств українського уряду у ніч проти п'ятниці, 14 січня

Редактор стрічки новин
"За Волинь та УПА": Хакери зламали урядо…
Фото: Pixabay

Невідомі хакери зламали сайти низки урядових структур України. Зокрема, на сайті Міністерства освіти і науки України розмістили текст з погрозами громадянам країни українською, російською та польською мовами. Не працюють також офіційні сайти уряду, Міністерства розвитку громад і територій, Міненерго,  Мінагрополітики, МЗС і Держказначейства. Також не працює сайт програми "Дія".

У зверненні хакерів стверджується, що всі особисті дані українців нібито "завантажені в загальну мережу", а всі дані на персональних комп'ютерах буцімто будуть знищені без можливості відновлення, передає Depo.ua.

"Вся інформація про вас стала публічною, бійтеся і чекайте на гірше. Це Вам за ваше минуле, сьогодення та майбутнє. За Волинь, за ОУН-УПА (Українська повстанська армія Організації українських націоналістів), за Галичину, за Полісся та за історичні землі", – йдеться у зверненні.

Хакери зламали сайт МОН

На офіційній сторінці МОН у Facebook з'явилося повідомлення щодо інциденту.

"У зв’язку з глобальною атакою у ніч з 13 на 14 січня 2022 року офіційний сайт Міністерства освіти і науки тимчасово не працює", – повідомили у міністерстві.

У відомстві додали, що наразі тривають роботи з усунення несправності, а також працює кіберполіція. У МОН закликали  користуватися офіційними сторінками мыныстерства у соцмережах.

МОН про атаку хакерів на їхній сайт

Нагадаємо, раніше у поліції повідомили про несанкціоноване втручання у роботу офіційного вебсайту Нацполіції. У зв’язку з цим на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme