Заборона російських фільмів та серіалів відповідає Конституції, – КСУ

Конституційний Суд підтвердив правомірність заборони російського кіноконтенту та фільмів за участю тих, хто внесений до списку осіб, які загрожують нацбезпеці

Михайло Хомченко

Велика палата Конституційного Суду винесла своє рішення щодо відповідності Конституції України законів, які забороняють показ в Україні російських фільмів та серіалів.

У КСУ вирішили, що заборони внесені до законодавства є конституційними, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу КСУ.

Йдеться, зокрема, про:

заборону трансляція (демонстрування шляхом показу каналами мовлення) фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора;

заборону трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди органів держави-агресора та їхніх окремих дій, поширюється на фільми, вироблені та/або вперше оприлюднені (демонстровані) після 1 січня 2014 року".

Також Конституційний Суд зазначив, що заборона показу фільмів, телепередач та іншого контенту, якщо одним із їхніх учасників є людина, яка внесена до "Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці".

Нагадаємо, ще 22 квітня 2016 року в Україні набули чинності зміни до закону "Про кінематографію", згідно з якими забороняється демонстрація російських фільмів, не лише відзнятих після 1 січня 2014 року, але ї показаних після цієї дати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua