Загострення в Нагірному Карабасі: Вірменія та Азербайджан повідомляють про стрілянину

Вірменія та Азербайджан звинувачують одна одну у провокаціях на північно-східному напрямку кордону із застосуванням зброї

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин

Про це із посиланням на Міністерство оборони Вірменії пише відомство "Радио Азатутюн", передає Depo.ua.

Зазначається, що локальні бої ведуться у районі Сотка до Верин Шоржа. Внаслідок стрілянини загинули троє вірменських військовослужбовців. Про втрати зі сторони Азербайджану зараз немає інформації, втім відомо, що двоє військових отримали поранення.

Єреван звинуватив Баку в провокації, переклавши всю відповідальність на керівництво Азербайджану. Баку своєю чергою зробив дзеркальну заяву.

"Азербайджанські підрозділи, що ініціювали атаку на вірменські позиції, зазнали втрат і були відкинуті на вихідні позиції", – повідомила речниця Міноборони Вірменії Шушан Степанян.

В Міноборони Азербайджану вказали, що провокацію розпочала Вірменія та закликали військово-політичне керівництво країни утриматися від свідомого загострення ситуації.

Нагадаємо, 23 липня стало відомо, що на вірменсько-азербайджанському кордоні знову стріляють, є загиблий.

Довідка: У період із 1988 року по 12 травня 1994 року між Азербайджаном та Вірменією тривала війна на етнічному підґрунті за контроль над Нагірним Карабахом. Однак, військові протистояння між країнами не припинилися й після підписання мирного договору 1994-го року.

27 вересня 2020 року на кордоні Азербайджану та Вірменії знову загострився конфлікт – в Нагірному Карабасі поновились бої.

9 листопада 2020 року прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, президент Азербайджану Ільхам Алієв за посередництва президента Росії Володимира Путіна підписали мирну угоду, яка фактично означає капітуляцію Вірменії і введення у регіон російських "миротворців".

13 листопада Вірменія почала виводити свої війська з Нагірного Карабаху, де вони перебували з початку 1990-х років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme