UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Загроза вторгнення в Україну: Росії нагадали про уроки Чечні та Афганістану

Росія не винесла уроків із вторгнення СРСР до Афганістану та чеченських воєн

Редактор стрічки новин
Загроза вторгнення в Україну: Росії нага…
Фото: Facebook Елізабет Трасс

Росія у разі вторгнення в Україну матиме такі ж жахливі наслідки щодо людських втрат, як і Радянський Союз після вторгнення до Афганістану.

Про це заявила міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс під час свого виступу у Сіднеї, передає Depo.ua з посиланням на BBC.

Британська міністерка звинуватила Росію в бажанні відродити Радянський Союз і закликала президента РФ Володимира Путіна відмовитися від цих ідей.

"Кремль не засвоїв уроків історії. Вони мріють відтворити Радянський Союз або щось на кшталт великої Росії, поділивши територію на основі етнічної та мовної приналежності. Вони стверджують, що хочуть стабільності, поки працюють, щоб загрожувати та дестабілізувати інших", – заявила Трасс.

Вона наголосила, що військова інтервенція Росії щодо України призведе до загибелі людей, як це було під час радянсько-афганської війни та конфлікту в Чечні.

Очільниця британського МЗС нагадала, що паралельно Росію чекатимуть серйозні економічні труднощі через максимально жорсткі санкції, тому Кремль повинен "утриматися та відступити від України, перш ніж він зробить величезну стратегічну помилку".

Нагадаємо, 17 січня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес під час виступу в Палаті громад британського парламенту заявив, що Британія надасть Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь. Він наголосив, що вони не є стратегічною зброєю і не становлять загрози для Росії, ця зброя застосовуватиметься виключно для оборони України.

І уже пізно ввечері 17 січня до України прибув перший британський транспортний літак C-17, який доставив легке протитанкове озброєння. Загалом протягом останніх днів до України прибуло сім літаків з британським озброєнням.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес не виключив, що Об'єднане Королівство збільшить кількість зброї, яку незабаром буде передано Україні.

Читайте також: Майже "Джавеліни" від Британії: Що за протитанкові комплекси NLAW отримала Україна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme