"Загроза, якої не було раніше": Лукашенко відзначився черговою заявою про Україну

Лукашенко знову заявив про загрозу з боку України

"Загроза, якої не було раніше": Лукашенк…
Фото: ЕРА

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна нібито становить для його країни додаткову загрозу, "якої раніше не було", і що влада України зацікавлена у конфронтації. 

Про це Лукашенко заявив на нараді з силовиками, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу де-факто президента Білорусі.

Очільник Білорусі запевняє, що керівництво України "проводять антинародний курс".

"Я зібрав керівників майже всіх силових структур, щоб обговорити не лише ситуацію на кордоні, але і що відбувається навколо Білорусі. Перш за все, що стосується політики Північноатлантичного блоку НАТО в західному напрямку. У цьому контексті дуже важливо почути вашу точку зору про позицію братської нам України. Народ близький, народ рідний, але керівництво України, проводячи антинародний курс, взяло орієнтацію конфронтації. Ми не говоримо, куди вони там, на Захід, на Схід йдуть, на Південь, неважливо", - зазначив Лукашенко.

За його словами, ця "політика конфронтації" і є новою загрозою для Білорусі.

"Це їхня справа - визначатися. Але в основі їхньої політики лежить конфронтація. І для нас це додаткова загроза, якої ми не мали раніше", - заявив глава Білорусі.

Нагадаємо, на початку липня де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко вигадав причину для повного закриття кордону з Україною. Причиною цього несподіваного кроку Лукашенко назвав "величезну кількість зброї", яка нібито надходить в Білорусь саме з України. Водночас у ДПСУ таку інформацію не підтверджували.

29 липня Державна прикордонна служба України підтвердила тимчасове призупинення перетину державного кордону на в’їзд у Білорусь. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme