Захарова вибухнула гнівною тирадою через заяву американців про евакуацію російських дипломатів з України

Представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова вважає, що поява в американських ЗМІ інформації про те, що її країна евакуює з України своїх дипломатів та членів їхніх сімей, це "спроба вкотре хайпанути"

Журналіст стрічки новин
Захарова вибухнула гнівною тирадою через…
Фото: Facebook Марії Захарової

Вона повторила заяву МЗС РФ про те, що посольство у Києві "працює у штатному режимі".

"СБУ мало (журналіста Аркадія Бабченка, – ред.) Бабченка та (журналіста Дмитра Гордона, – ред.) Гордона. Тепер у них в агентах американська газета New York Times. Через неї "джерело" з цієї фантазійної структури просунуло чергову "сенсацію" — нібито евакуюється російське посольство у Києві", — написала вона у Telegram, передає Depo.ua.

Захарова заявила, що "українські радикали нападають на російські закордонні установи", а "американські ЗМІ про це не писали й не напишуть".

За словами Захарової, "СБУ таку інформацію їм не надасть, а культуру перевіряти дані, що публікуються американськими журналістами, втрачено".

Вона також заявила про "персональні погрози" для російських дипломатів в Україні. Захарова повторила й те, що російські дипломати в Україні працюють у штатному режимі, "попри провокації та агресивні витівки з боку місцевих радикалів".

"Якби американська газета звернулася до нас за коментарем, вона б про це дізналася. Але тоді, мабуть, зникло б бажання публікувати весь матеріал, і, відповідно, втрачено нагоду в черговий раз "хайпанути" на темі "російської агресії". Так довелося б писати про агресію українських націоналістів та тих, хто її покриває. А це означає дзвінки до Білого дому, запити до (спікера Білого дому, – ред.) Джен Псакі… пекельна робота, одним словом", — не приховує сарказму Захарова.

коментар Захарової щодо інформації про евакуацію російських дипломатів з України

коментар Марії Захарової щодо інформації про евакуацію російських дипломатів з України

Нагадаємо, раніше видання The New York Times повідомило, що дипломати у двох російських консульствах в Україні отримали наказ підготуватися до виїзду з країни. За інформацією видання, 5 січня Україну вже покинули 18 осіб – в основному діти й дружини російських дипломатів. Також джерела видання в СБУ розповіли, що наступними днями Україну покинули 30 осіб – з консульств у Києві та у Львові.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme