Захід відправив в Україну кіберекспертів, щоб протистояти Путіну, – ЗМІ

США та Велика Британія вважають, що наступним кроком російського президента Володимира Путіна можуть бути кібератаки на Україну

Журналіст стрічки новин

США та Велика Британія відправили до Києва експертів із ведення війни у кіберпросторі, сподіваючись краще підготувати Україну до протистояння російській кібератаці.

Про це пише видання The New York Times, передає Depo.ua з посиланням на "Голос Америки".

Неназвані американські чиновники повідомили, що, на думку Вашингтона та Лондона, наступним кроком Путіна може бути не вторгнення з використанням 175 тисяч військовослужбовців, які концентруються біля кордону, а кібератаки, здатні вивести з ладу електричні мережі, банківську систему та інші критично важливі компоненти української економіки та державного управління.

При цьому співрозмовники відмовилися описати кібергрупи, які були направлені до України. Адміністрація Білого дому заявила лише, що США "давно підтримують зусилля України щодо зміцнення кібероборони та підвищення її кіберстійкості".

Тим часом в уряді Британії зазначили, що допомога, яку надають Лондон та його союзники, має оборонний характер.

Хоча ні американський, ні британський уряд не вдавалися до деталей, офіційні особи заявили, що США розглядають можливість масштабнішого розгортання, включно з ресурсами Кібернетичного командування США.

Нагадаємо, у листопаді фахівці Служби безпеки України нейтралізували 53 кібератаки на інформаційні системи органів державної влади.

19 грудня американські ЗМІ з посиланням на джерела у Білому домі повідомили, що Росія може напасти на Україну вже через чотири тижні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme