Захоплення російськими військовими ЧАЕС: Останні дані про роботу станції та радіаційний фон

Увечері, 24 лютого, російські бойовики захопили станцію Чорнобильської АЕС

Журналіст стрічки новин

Протягом усього дня російські диверсанти намагалися вчинити теракт в Зоні відчуження і спровокувати екологічну катастрофу.

Радниця міністра з питань зони відчуження в Міністерстві захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Лала Тарапакина розповіла про ситуацію в зоні ЧАЕС станом на ранок 25 лютого, пише Depo.ua.

"ЧАЕС. Фактично, працівники станції є заручниками зараз. Але в першу чергу – заручниками свого професіоналізму і совісті. Це об'єкт, який не можна покинути, щоб не відбувалося", – повідомила вона.

Також Тарапакіна додала, що зараз обстановка на ЧАЕС спокійна і станція працює.

"Станція працює. Все тихо. Працівники поснідали та розійшлися по робочих місцях. Наші колеги та друзі зі станції просять не панікувати й не дзвонити їм кожну хвилину. Всі живі та цілі", – додала радниця.

Що відомо про радіаційний фон

Прес-служба парламенту повідомляє, що дані з Автоматизованої системи радіаційного контролю зони відчуження, які доступні в режимі онлайн, свідчать про перевищення контрольних рівнів потужності дози гамма-випомінювання (червоні точки) на значній частині пунктів спостережень. у Зоні ЧАЕС підвищено радіаційний фон

Нагадаємо, раніше у Зеленського повідомляли, що російські диверсанти намагалися вчинити теракт на Чорнобильській АЕС.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme